EPDM Dakbedekking

Wat is EPDM?

EPDM is een synthetisch rubber wat sinds de jaren zestig van de vorige eeuw wordt geproduceerd en zicht door de jaren heen allang heeft bewezen.

Net als natuurlijk rubber heeft EPDM folie unieke producteigenschappen waardoor het ideaal is als dakbedekking. Zo is het blijvend elastisch en bestand tegen temperaturen van -35°C tot +120°C. Het folie is bovendien brandveilig en bestand tegen vliegvuur, wat in Nederland een vereiste is. Verder is het niet gevoelig voor ozon en uv-straling, allerlei zouten, basen en zuren – uitgezonderd aardolieproducten – en heeft het een bewezen gebruiksduur van meer dan 50 jaar. EPDM is duurzaam, recyclebaar, relatief goedkoop en nagenoeg onderhoudsvrij. Daarmee overtreft het op alle vlakken de traditionele dakbedekkingen.

WAT MAAKT EPDM GESCHIKT ALS DAKAFDICHTING?
Wanneer wij kijken naar de producteigenschappen dan strijden deze om voorrang! Tenopzichte van traditionele dakbedekkingsproducten, zoals bijvoorbeeld bitumen, onderscheidt EPDM zich met unieke producteigenschappen:

  • Van nature Uv- bestendig
  • Extreem duurzaam
  • Blijvend flexibel
  • Bevat geen weekmakers
  • Onderhoudsarm
  • Bewezen gebruiksduur van 50 jaar

PLATTE EN LICHT HELLENDE DAKEN
EPDM wordt vooral gebruikt als dakbedekking voor platte en licht hellende daken. Het biedt, naast de extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar, veel voordelen ten opzichte van een bitumen dakbedekking. EPDM is eenvoudiger, efficiënter en veiliger (zonder open vuur) aan te brengen. Daarnaast is het een lichtgewicht dakbedekking en wordt het in één laag gelegd. De fabrieksmatige naadverbindingen of met hete lucht geföhnde naadverbindingen zijn tevens wortelwerend. Dit maakt EPDM bij uitstek geschikt als ondergrond voor een zogenoemd groen dak, bijvoorbeeld een sedum- of grasdak.

De EPDM dak-folie die door ons geplaats wordt is van Hertallan en is een Nederlands produkt.

Ervaring Telt

Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van EPDM dakbedekking kunnen wij u als klant een zorgeloos dak bieden waarop wij maar liefst 15 jaar gegarandeerde waterdichtheid bieden.

De normale levensduur van EPDM dakfolie bedraagt ca. 50 jaar wat het dubbelle betreft van de andere op de markt beschikbare materialen.

Wij beschikken over de perfecte prijskwaliteitsverhouding om u voor lange tijd te behouden van problemen met u plat dak.